6 juli 2019
15:00

Team TG FF

Referat: Karlslunds IF HFK - Team TG FF

Slå upp ”bogey team” i Karlslunds IF HFKs ordbok. Då kommer ni se ett klubbmärke tillhörande Team TG. För det är nu konstaterat att Team TG är lite av ett hjärnspöke (ungefärlig översättning) för Karlslund som återigen tappar poäng mot norrlänningarna. Återigen kommer Team TG igen från ett underläge mot Karlslund, och återigen tappar Karlslund poäng på övertid mot Team TG. Dagens match slutar nämligen 1-1 efter KIF-mål av Shpëtim Hasani och kvittering av Team TG i den 91:a minuten.

Karlslund ställer upp med följande manskap:
Jakob Kindberg
Ibrahim Habib – Adam Björk – Anton Olsson
Simon Gefvert – Dennis Koss – Sebastian Loyola Nydén (ut ’83) – Justin Salmon – Furkan Motori
Christer Lipovac (ut ’62) – Shpëtim Hasani

Avbytare:
Tim Månsson, Daniel Hultqvist (in ’83), Sermed Habib, Gilban Mohammed, Elias Jangdin, Freddy Swartling, Mahammed Abdi Momin (in ’62)

Dagens match är lik många av vårsäsongens tidigare matcher mot lag på undre halvan, där Karlslund för mycket av spelet och initiativet samt kommer till en del bra målchanser. Den bästa målchansen resulterar även i mål, vilket sker i den 31:a minuten efter mycket fint spel där Simon Gefvert till slut spelar in bollen i straffområdet till Shpëtim Hasani som säkert sätter bollen i mål.

Karlslund fortsätter under den första halvleken att hålla ett fast tag i taktpinnen, dock utan att göra fler mål.

Under den andra halvleken finns det perioder där Team TG roffar åt sig den där taktpinnen och tar över lite av initiativet. Det blir ett par farliga lägen men där det länge ser ut som att Karlslund ska få ta med sig tre nya poäng till sitt sommaruppehåll. Det är då epitetet ”bogey team” ger sig till känna. I den 91:a minuten studsar bollen rätt och in i mål för Team TG och matchen slutar 1-1.

Karlslund har under sina 16 första matcher för säsongen endast inkasserat två förluster, där en av dem är mot Team TG på bortaplan. Förra året blev det en förlust på bortaplan samt en uppmärksammad match på hemmaplan som slutade 2-2 efter att norrlänningarna gjort mål på övertid, ett mål som gjorde att Karlslund inte kunde säkra Division 1-kontraktet där och då. Tredje och sista gången vi säger det. Bogey team.

Vi kan nu sammanfatta vårsäsongen med att, trots detta poängtapp i denna sista våromgång , vi i det rödblåa lägret kan se tillbaka på våren med högt huvud och rak rygg. Karlslund har hittills samlat ihop 24 poäng efter 16 omgångar efter fem vinster, nio oavgjorda och två förluster och ligger just nu på en sjätteplats i en haltande tabell. Ser vi tillbaka på förra säsongen är det först i den 22:a omgången som vi går förbi 24 poäng, så ett givet stort steg framåt. Även om vi gärna hellre hade haft lite fler vinster än de nio kryss som vi har (flest av alla Division 1-lag) så kan vi också konstatera att de två enda förlusterna på dessa 16 matcher gör oss till seriens näst bästa lag att inte förlora, endast slagna av serieledande Akropolis IF som noterade sin första förlust idag.

Nu väntar ett par veckors batteriuppladdning och sedan sätter träningen igång igen inför en spännande höstsäsong. Karlslunds nästa match i Division 1 Norra spelas lördag 3 augusti på bortaplan då vi möter IF Sylvia, ett lag som vi mötte i seriepremiären och vann med 3-1. Vi ser mer än gärna en repris på den matchen, något för våra spelare att visualisera under sin semester.

Tack alla för i ”vår” och glad sommar på er!